jueves, 19 de mayo de 2011

FASE IV (1ª)



Seguint amb el pla de treball establert, i que s’ha anat acomplint força en quan a calendari, objectius i activitats, ha arribat el moment de la presentació de la darrera fase d’aquest: la fase IV.

Segons el pla dissenyat aquesta comprenia:

Objectiu:

Participar en les activitats organitzades pel projecte: exposicions, sortides,reunions d’avaluació, valoració del curs, suport en la redacció de la memòria. ...

Destinataris/àries:

- alumnat

- talleristes

- psicòloga

- ajuntament

ACTIVITATS:

  • Aquest objectiu s’ha iniciat en els aspectes de la programació de l’exposició dels treballs fets pels nois i noies del projecte Avança. Aquesta exposició és una de les activitats “grans” del projecte, doncs donen a conèixer a tota la localitat el que ells i elles han estat capaços de realitzar. És un moment de màxima satisfacció en quan que:

- són el centre d’atenció de professorat i companys/es del IES, i per un fet positiu. Es senten valorats, recompensats, elogiats/des. Al llarg de la seva escolaritat obligatòria no han gaudit de ser exposat els seus treballs, i ara sí. La seva autoestima, el seu concepte sobre si mateixos i sobre el grup, la seva confiança es veuen certament augmentades.

- el batlle de la localitat es present i els reconeix la seva feina i els anima a continuar en la seva formació personal, educativa i professional.

- les seves famílies són presents: pares, mares, avis, oncles... i ells es senten per una estona recolzats per elles. No és un fet usual que les famílies d’aquests joves participin en activitats escolars i /o acadèmiques.

En ser aquest projecte organitzat per l’ajuntament cal seguir tota una sèrie de protocols que fan d’aquesta una tasca d’organització molt complexa, d’aquí que des de tornada de vacances de primavera estem treballant en ella.

  • Aquest curs no hi ha hagut sortida de cloenda per motius econòmics. Les famílies de l’alumnat no estan en disposició de realitzar aquesta despesa i no ha estat possible uns subvenció.
  • En quan als aspectes de: reunions d’avaluació, valoració del curs i suport en la redacció de la memòria es realitzaran un cop acabat el curs escolar, es a dir finals de juny, primera setmana de juliol. Tot i que el període del P-II ja haurà acabat , he pres el compromís d’assistir-hi i de participar. No es més que donar cloenda a tot un any de treball, on he tingut la satisfacció de aprendre tant i tant i on m’he trobat tant i tant bé.

No hay comentarios:

Publicar un comentario