viernes, 22 de abril de 2011

BIBLIOGRAFIA-EDUCACIÓ EMOCIONAL-SUBJECTES

Us animo a que visioneu aquests dos vídeos. Són curts, però ajuden a comprendre els subjectes que participen en el projecte “Avança” i per extensió a tots els infants i joves amb els quals estem treballant, ja sigui com a practicants/es o com a docents

Quan parlem d’un noi/a intel·ligent ho fem referint-nos al seu rendiment acadèmic. Hi han d’altres intel·ligències bàsiques i fonamentals, i demostrat que ajuden tant o més a la persona en el seu desenvolupament integral: la intel·ligència emocional. Aquesta està poc o gens treballada en l’escola i encara menys en els instituts de secundària. Potser si formes part del desplegament d’aquests joves comptaríem amb una eina més per reduir el seu fracàs escolar i conseqüentment el seu abandonament.

En paraules d’Eduard Punset el treball d’aquesta intel·ligència comportaria:

  • Ensenyar als nens i nenes, als joves, a focalitzar la seva atenció
  • Solucionar de forma creativa i col·laborativa els conflictes
  • Gestionar les seves emocions.

http://www.youtube.com/watch?v=DHTOfDmWTDE:

en aquest vídeo sens fa una exposició de les competències pel segle XXI i com s’han de treballar. Així mateix se’ns explica les raons de la necessitat d’un treball adreçat al treball de la competència social i com la manca d’aquesta pot generar situacions com les que estic mostrant al llarg d’aquestes pràctiques.

http://www.youtube.com/watch?v=8EICxxmMzac&NR=1&feature=fvwp:

se’ns presenta la necessitat que té el sistema educatiu del treball de la intel·ligència emocional, justificant-ho en paraules d’Eduard Punset com a : “ el sistema educatiu actual no serveix per trobar feina” .

Sobre aquest tema hi ha molt i molt variat i discutible, però pot ser una eina que ens ajudi i com a tal l’hem d’analitzar i prendre. La societat està en canvi i aquest canvi ens demana adaptacions i actualitzacions

5 comentarios:

  1. Hola Conxita!, gràcies pels vídeos, ara els miraré.
    Carme

    ResponderEliminar
  2. Molt interessant el primer vídeo amb en Rafel -Bisquerra i m'encanta l’entrevista que fa Eduard Punset a Claudio Naranjo, trobo que planteja algo que a mi també em sembla essencial la “transformació dels educadors". Penso que em compraré algun llibre de Claudio Naranjo.
    El 2n vídeo tinc problemes per visionar-lo i escolto 2 o 3 persones parlant al mateix temps.

    Gràcies Conxita per la bibliografia
    Carme

    ResponderEliminar
  3. Hola Conxita jo si que he pogut veure els dos vídeos, i trobo molt interessant el treball que es vol realitzar amb els alumnes sobre:
    # Ensenyar als nens i nenes, als joves, a focalitzar la seva atenció
    # Solucionar de forma creativa i col·laborativa els conflictes
    # Gestionar les seves emocions

    De totes maneres el com treballar aquests punts és un tema que el trobo complicat i del qual crec que encara hem, bé millor dit he, d'aprendre molt!

    ResponderEliminar
  4. Hola Conxita,

    Jo també estic interessat en l'educació emocional, que cada vegada és més necessària. Els veuré.

    Moltes gràcies per posar els enllaços.

    ResponderEliminar
  5. Continuem amb aquesta recerca. Sembla ser que és un camí més per treballar i l'hem de tenir present.
    Adéu

    ResponderEliminar