lunes, 4 de abril de 2011

CONTINUÏTAT DEL PROJECTE




En la presentació del pla de treball vaig fer esmena a la continuïtat del projecte pels propers cursos, així com la necessitat de cercar quelcom que assegurés la continuació acadèmica i laboral d'aquests nois i noies pels propers anys. Vaig constatar el buit existent en la franja de 16-18 anys, buit que ara ha quedat totalment al descobert després de que aquest mes de febrer a la localitat s'iniciés un projecte adreçat als joves entre 18 i 24 anys que no han finalitzat el seus estudis d'ensenyament obligatori.

Aquest projecte rep el nom de SUMA'T i té com a objectiu formar a mig centenar de joves , amb fracàs escolar, per la seva inserció en el món laboral. És un projecte ambiciós però necessari, podríem dir que imprescindible.

En linees breus us faig una descripció:
  • El Departament de Foment de l'Ocupació i Comerç ha iniciat el mes de febrer el primer curs del projecte que té com a fita formar a joves d'entre 18-24 anys i que no han finalitzat els estudis en el coneixement de diferents oficis. A més de la formació en un ofici, podran finalitzar l'ESO i així accedir a un contracte de formació. L'ambició del projecte recau en que a més de la formació, una part de les 388 hores que dura el curs, una part important d'aquestes va dedicada a l'orientació laboral, formació personal i a l'acompanyament personal, sent en tot moment un recolzament i puntal per aquest jovent.
  • Els subjectes que hi participen són: nois i noies de la localitat majors d'edat que per diferents motius personals no van acabar els estudis i després de diferents treballs temporals, han decidit donar un nou rumb a les seves vides. Revisió del seu projecte vital.
  • El primer curs que s'ha posat en marxa és el d'auxiliar sanitari (zelador)
En aquest moment des del projecte Avança, s'està facilitant dades d'aquells alumnes que fa dos, tres o quatre anys participaven en aquest projecte i que no han seguit cap mena de formació ( ni formal ni no formal) i tampoc tenen ocupació. Aquesta tasca no la vaig incloure en les fases del treball, però se'ns ha demanat aquesta col·laboració i s'està duent a terme. Queden encara per cobrir 11 places que poden ser emprades per alumnes que ja varen gaudir del projecte de l'escolaritat compartida.

Si voleu més informació podeu consultar:

http://www.sjdespi.com/sjd/seccio_de_premsa/despi_noticies/ocupacio_comerc/suma_t

Amb tot la meva pregunta continua: La franja 16-18 anys, quan?

3 comentarios:

  1. A l'ESO el fracàs escolar d'aquells joves que presenten més dificultats en l'aprenentatge així com una situació social/familiar desfavorida tenen molt més risc de fracàs; per tant penso que la iniciativa que planteges és molt bona. Penso que cal formular un reoplantejament de l'ESO sobretot en les etapes de 14 a 16 anys posant molt més esforços en la formació professional i posant facilitats per poder reemprendre la formació reglada. Aquesta és una bona iniciativa.
    Endavant!
    Pel que fa a la franja 16 a 18, tot i també ser prioritària penso que si es treballa d'una altra manera la franja de 14 a 16 repercutirà en aquesta franja de manera òptima.
    Jordi

    ResponderEliminar
  2. Cert que una bona previsió facilitaria la tasca, però aquesta no s'ha dut i el que ens trobem són nois i noies de 16 anys que han abandonat l'IES i que romanen tot el dia pel carrer i que necessiten una solució ara. Hem de procurar que continuïn una formació i per això aquest temps que queda abans de l'inici de la preinscripció pel proper curs els hem d'informar, animar i alentar a que continuïn.
    Amb tot continuo pensant que calen projectes per atendre aquesta franja d'edat.
    Adéu

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola, potser ja no teniu el blog actualitzat però, us comunico que per a la franja 16-24 existeixen els PQPI (Programes de Qualificació Professional Inicial) i que aquest curs 2011-2012 s'ha fet un de dos cursos per primera vegada a Sant Joan Despí. Si esteu inteessats podeu fer consulta al Gencat o demanar-me informació.

      Eliminar