lunes, 11 de abril de 2011

Plans d'actuació de l'ajuntament - Fase I (2ª)


Cercant informació per donar resposta als joves del projecte Avança he trobat que des de l'ajuntament de la localitat de SJD estan organitzant uns tallers ocupacionals. Rep el nom de " Club de feina: talleres para el empleo".
Amb l'objectiu de millorar la cerca de treball, el club posa en marxa tallers específics d'un màxim de tres sessions de tres hores cada una. Per participar es necessari inscriure's en el departament de Foment de l'Ocupació. En aquest moment del curs, als nois i noies que ja han acomplert els 16 anys els estem oferint aquesta eina. Els estem ajudant a fer la inscripció, que és de forma telemàtica, al departament abans esmentat. Així mateix els ajudem a revisar les actualitzacions que s'estant fent des del departament.

Els dos tallers que estan organitzats són:
  • ALFABETITZACIÓ I NOVES TECNOLOGIES
  • EL CURRÍCULUM I L'ENTREVISTA
Són noves aportunitats que s'han d'oferir a aquest jovent perquè trobi i vegi la necessitat de tenir present un pla de futur.

TOT ÉS POC!!!!!!!!!!

4 comentarios:

  1. Bon dia, Conxita,
    El taller d'entrevista i Currículum crec que és molt bona opció per treballar amb aquest alumnes, ja que jo fa uns anys vaig està en una UEC i una una de les activitats estava centrada de com realitzar un currículum i com actuar davant una entrevista laboral. Van ser unes sessions molt enriquidores, i alhora d'aprendre com s'haviem de comportar es va poder treballar valor com el companyaris-me i el respecte. Tots els alumnes va acabar entrevistant-se amb educadors, com a pràctica del l'activitat. Com dius al Blog, aquest tallers els poden ajudar a tenir una pla de futur.

    ResponderEliminar
  2. Hola Conxita,

    en l'IES on estic fent les pràctiques desenvolupen un treball compartit amb empreses. Els alumnes que ja es preveu que els costarà assolir el graduat en ESO fan pràctiques pels matins i van al centre per les tardes per a assolir les competències bàsiques. Es treballa a partir del Pla d'entorn i la veritat és que la valoració està sent molt positiva. M'ha interessat força aquesta informació!

    ResponderEliminar
  3. Molt interessant aquesta informació.
    En la localitat això no existeix, però de ben segur que serà un comentari que faré en la propera reunió.
    El que sí existeix és que l'alumnat que fa el grau mitjà d'infermeria (s'ha implantat arrel de l'obertura de l'hospital Moises Broggi) fan les pràctiques en aquest centre de la localitat i després poden tenir un accés a l'ocupació.
    Gràcies

    ResponderEliminar
  4. Crec que aquest és un treball molt important a dur a terme amb tots els alumnes però sobretot per aquest projecte. Ànims Conxita!

    ResponderEliminar